Zynk Communication & Leadership

Frokostseminar: Politisk lederskap i populismens tidsalder

Frokostseminar: Politisk lederskap i populismens tidsalder

Torsdag 26. april inviterer ZYNK til frokostseminar.

Vi ser betydelige endringer i det politiske landskapet i både Europa og USA. Storbritannia har meldt seg ut av EU, USA har valgt Donald Trump som president og de franske velgerne ville ha Emmanuel Macron som president. I Norge har vi nettopp vært igjennom en meget polarisert debatt om Sylvi Listhaug, som nesten endte med regjeringskrise. Alt er eksempler på at de tradisjonelle partiene utfordres av økende misnøye og mistillit til etablerte politiske strukturer.

Dette stiller nye krav til politisk ledelse over hele det politiske spekteret. Det stiller også nye krav til oss som arbeider opp mot det politiske systemet. Effektiv kommunikasjon og påvirkning avhenger alltid av at en forstår den politiske situasjonen. Det krever igjen gode verktøy for politisk analyse, målgruppeinnsikt og budskapsutvikling.

Dato: Torsdag 26. april
Tid: kl 08:00-10:30
Sted: Høyres Hus, Nordengen (6.etasje)

Program:
08:00 – Lett frokostservering
08:30 – Høyrepopulismens hemmeligheter v/ Ketil Raknes
09:10 – Politisk lederskap i populismens tidsalder v/ Agnar Kaarbø
09:30 – Hvordan sikre gjennomslag i en polarisert offentlighet v/ Sigurd Grytten
09:50 – Diskusjon og spørsmål v/ Elisabeth Skarsbø Moen
10:30 – Slutt

For å melde deg på, trykk her.

 

Om innlederne

Agnar Kaarbø er daglig leder av Kaarbø språk- og kommunikasjon. Han er tidligere journalist i Aftenposten og Dagsavisen, og har arbeidet med kommunikasjon innen norsk forvaltning i en årrekke. Han er forfatter av boken «Politisk lederskap – beretninger fra statsrådskontorene». I boken forteller to tidligere statsministre, 13 tidligere statsråder og en sittende statsråd om sine erfaringer fra en helt spesiell lederrolle.

Ketil Raknes er doktorgradstipendiat på Høyskolen Kristiania, har en mastergrad i Communication, Culture and Technology fra Georgetown University og cand.mag fra Universitet i Oslo. Ketil har vært politisk rådgiver i Kunnskapsdepartementet og statssekretær i Miljøverndepartementet. Han har også vært seniorrådgiver i Burson-Marsteller og USA-korrespondent for Morgenbladet. Ketil har gitt ut boken «Høyrepopulismens hemmeligheter» som handler om veksten til de høyrepopulistiske partiene i Europa. Han skriver også jevnlig innlegg og kommentarer for norske aviser.

Sigurd Grytten er partner i Zynk, hvor han arbeider med strategisk posisjonering, politisk analyse og samfunns- og myndighetskontakt. Han er tidligere stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, leder av Europabevegelsen og har også vært administrerende direktør i Burson-Marsteller.
Grytten har holdt flere foredrag om effekten av økende ulikhet, fallende tillit og økende polarisering i vestlige samfunn.

Elisabeth Skarsbø Moen jobber med posisjonering, strategisk rådgivning og myndighetskontakt. Hun har spesielt god kunnskap om digitalisering og sosiale medier etter 20 års erfaring fra journalistikk- og kommentatorvirksomhet. Skarsbø Moen kom til Zynk fra stillingen som debattredaktør i VG.

Nyheter

Share this:

Til toppen

Postboks 1355 Vika, 0113 OSLO