Zynk Communication & Leadership

×
Foto: Ilja C. Hendel

Sigurd Grytten

Partner

Sigurd Grytten er partner i Zynk. Han leder selskapets avdeling for samfunns- og myndighetskontakt og har ansvar for kunnskapsutvikling på dette området. Grytten bistår kunder innenfor et bredt spekter av kommunikasjonsdisipliner, alt fra klassisk mediehåndtering via issues management til politisk strategi og analyse. Han har utviklet strategier for flere av Norges største virksomheter innenfor både privat og offentlig sektor og har stor innsikt i norsk kraftbransje gjennom arbeid for blant annet Statnett, Statkraft og Norsk Hydro. Han har også god kjennskap til norsk organisasjonsliv. Sigurd Grytten har vært partner i Zynk siden september 2012.

Sigurd Grytten kom til Zynk fra stillingen som administrerende direktør i Burson-Marsteller i Norge. Grytten hadde da i tre år ledet selskapet fra nedgang til vekst. Før han ble administrerende direktør i B-M i 2009, var han leder for selskapets samfunnsavdeling i Norge. Han var også nestleder for fagområdet public affairs (myndighetskontakt) i Europa. Grytten var i B-M i nær ti år.

Grytten har lang politisk erfaring, og han var stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet under Jens Stoltenbergs første regjering (2000–2001), leder av Arbeiderpartiet i Bergen fra 2000 til 2002 og leder av Europabevegelsen fra 2001 til 2003. Han satt også i AUFs sentralstyre fra 1994 til -98. I 1994 ledet Grytten ja-kampanjen i Hordaland.

Grytten er cand.mag. fra Universitetet i Bergen med administrasjons- og organisasjonsvitenskap, sammenlignende politikk og sosiologi. Han har også gjennomført WPPs topplederskolering Maestro.

Til toppen

Postboks 1355 Vika, 0113 OSLO