We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our site, show personalized content and targeted ads, analyze site traffic, and understand where our audience is coming from. To find out more or to opt-out, please read our privacy policy.

Artikkel

Slik lykkes du med Arendalsuka

Arendalsuka har på få år blitt Norges viktigste arena for å bygge nettverk, få politisk gjennomslag og sette dagsorden. Skal man lykkes i kampen om oppmerksomhet, må man stille godt forberedt.

Zynk holdt den 12. februar kundeseminar om hvordan man lykkes med sitt arrangement på Arendalsuka. Her er de viktigste tipsene som ble presentert:

Skill deg ut

Med over 1.100 arrangement på en uke, er det en utfordring å få de du vil til å komme på akkurat ditt arrangement. Man ender fort opp som «nok/enda et arrangement om det temaet». Skal du nå frem, er du nødt til å skille deg ut. Advokatforeningen har de siste årene arrangert fiktive rettsaker på Arendalsuka, der publikum får følge en mini-rettsak og ta stilling til skyldspørsmål og straff.

Bygg allianser – foren gode krefter

Altfor mange aktører er opptatt av å «eie» sitt arrangement og sitt tema, noe som ofte fører til at flere arrangører holder lignende arrangement og konkurrerer om det samme publikummet. Istedenfor kan man forene gode krefter til samme arrangement og hjelpe hverandre med booking, markedsføring og kostnader. Dette er også en god måte å forene bransjer og sette dagsorden.

Gjør det aktuelt – kommunevalget setter agendaen

For å fenge publikum og få tak i politikere må man ha en aktuell vinkling. I år vil kommunevalget sette sitt preg på Arendalsuka, og politikere vil prioritere arrangementer som passer inn i partiets valgkamp og politiske prioriteringer.

Presenter noe nytt

Et arrangement på Arendalsuka er en god arena å presentere ny informasjon i form av en fersk rapport, undersøkelse, måling eller lignende. Gamle debatter og problemstillinger kan gjøres aktuelle med nye funn. Det fanger oppmerksomheten til både publikum og paneldeltakere og setter agendaen.

Ha en proff møteleder

Det er alltid verdt å investere i en god møteleder. Altfor mange arrangement på Arendalsuka mangler god struktur, møteledelse og flyt. En forberedt og stødig møteleder gir både publikum og panel mer igjen for tiden sin. Og under Arendalsuka er tiden knapp!

Ha spennende debattanter

At profilerte navn drar publikum er godt kjent. Skal du ha profilerte politikere til dit arrangement må du starte tidlig og ha en passende vinkling som gjør det interessant å delta. Samtidig er det ikke alltid flere politikere er riktig for ditt arrangement, men heller å finne de riktige personene. Gjør forarbeidet med å finne de som kan temaet og som gjør seg godt på scenen.

Sjekk at teknologien virker

Fungerende teknologi drar opplevelsen opp og gir et proft inntrykk. De fleste tekniske feil lar seg enkelt forhindre ved å sjekke mikrofoner, lyd, presentasjoner og lys på forhånd.

Spre budskapet

Det holder ikke å komme med i det offisielle programmet for Arendalsuka. Du og din organisasjon er nødt til å markedsføre arrangement selv gjennom egne kanaler, sosiale medier, e-post og direkte kontakt med aktører. Få samarbeidspartnere og interessenter til å spre budskapet videre i sine kanaler.

For å nå ut til flere er det fult mulig å streame arrangementet på Facebook, noe som enkelt kan gjøres gratis fra en mobil. Det gjør det også mulig å se arrangementet i opptak.

Lykke til!

<script> (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-62724418-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); </script> <!-- Tracking code for www.zynk.no --> <script type='text/javascript'> var psSite = '75806460c0'; (function() { var AL = document.createElement('script'); AL.type = 'text/javascript'; AL.async = true; AL.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'tr.apsislead.com/al_v2.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(AL, s) })(); </script> <noscript><img src='http://tr.apsislead.com/?id=75806460c0' style='border:0;display:none;'></noscript> <!-- End Tracking code --> <script type="text/javascript"> var psSite = "75806460c0"; (function() { var AL = document.createElement('script'); AL.type = 'text/javascript'; AL.async = true; AL.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + "tr.apsislead.com/al_v2.js"; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(AL, s) })(); </script> <noscript><img src="http://tr.apsislead.com/?id=75806460c0" style="border:0;display:none;"></noscript>