We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our site, show personalized content and targeted ads, analyze site traffic, and understand where our audience is coming from. To find out more or to opt-out, please read our privacy policy.

Ansettelse

Zynk styrker helseteamet og rekrutterer ny statssekretær

Analyse- og rådgivningsselskapet Zynk har rekruttert tidligere statssekretær Saliba Andreas Korkunc. I Helse- og omsorgsdepartementet hadde Korkunc særlig ansvar for håndtering av koronapandemien.
– Med dette styrker vi kompetansen og posisjonen vår i helsenæringen, som er et viktig vekstområde fremover, sier daglig leder og partner, Guri Størvold.


- Hele helseområdet er i endring grunnet demografi, teknologisk endring, nye metoder og organisasjonsutvikling i sektoren. Selskaper, organisasjoner og tjenestene selv vil ha behov for å skape positiv endring gjennom strategisk kommunikasjon og politisk arbeid. Zynk er opptatt av å ha kompetansen som gjør oss til byrået med de beste rådgiverne på området. Fremover kommer vi til å jobbe målrettet mot å bygge særlig sterke team i utvalgte bransjer, og helsenæringen er en av disse, fortsetter Størvold.

I Zynk skal Korkunc jobbe tett med seniorrådgiver Fredrik Wang Gierløff i å utvikle byråets helseportefølje. Gierløff var selv politisk rådgiver og statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet fra 2013 til 2017.

- Helse- og omsorgsfeltet er preget av et krevende samspill mellom fag, forvaltning og politikk, som er vanskelig å forstå og navigere i uten selv å ha vært i sentrum av det. Kundene trenger råd og strategier som gir resultater, og med Korkunc på laget er vi svært godt rustet for å levere det, sier Gierløff.

- Helse- og omsorgsfeltet er preget av et krevende samspill mellom fag, forvaltning og politikk, som er vanskelig å forstå og navigere i uten selv å ha vært i sentrum av det. Kundene trenger råd og strategier som gir resultater, og med Korkunc på laget er vi svært godt rustet for å levere det, sier Gierløff.

Fredrik Wang Gierløff, seniorrådgiver i Zynk

Saliba Andreas Korkunc har vært politisk rådgiver og statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet den siste stortingsperioden, fra 2017 til 2021. Han kom fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Finansdepartementet. Han er opprinnelig fra Oslo, men har hatt viktige roller i politikken i Bergen fra 2012 til 2015, både som politisk rådgiver for helse- og omsorgsbyråden og stabssjef for byrådslederen. Korkunc har studert i samme by, og har en mastergrad fra NHH i Strategi, ledelse og økonomisk styring. Han har også vært rådgiver og partner i NOR PR.

- Jeg gleder meg til å jobbe i et av Norges fremste rådgivningsmiljøer sammen med så mange dyktige medarbeidere. Jeg ser spesielt frem til å bidra til selskapets satsing på helseområdet, og bistå kundene med mine erfaringer innen blant annet politikk og krisehåndtering, sier Saliba Andreas Korkunc.

I Helse- og omsorgsdepartementet hadde Korkunc særlig ansvar for håndtering av koronapandemien, og er av Dagens Medisin kalt «koronasjefen i HOD»[1].

- Gjennom rollen som ansvarlig statssekretær for koronahåndteringen i Helse- og omsorgsdepartementet har Korkunc også en helt unik erfaring med krisehåndtering og beredskap i komplekse organisasjoner. Zynk skal være Norges ledende byrå på krise og beredskap, og Korkunc sin erfaring vil tilføre oss viktig kunnskap og erfaring, sier Størvold.

Korkunc er ilagt 6 måneders karantene av Karantenenemnda.

[1] https://www.dagensmedisin.no/a...

Foto: Borgos Foto AS

<script> (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-62724418-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); </script> <!-- Tracking code for www.zynk.no --> <script type='text/javascript'> var psSite = '75806460c0'; (function() { var AL = document.createElement('script'); AL.type = 'text/javascript'; AL.async = true; AL.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'tr.apsislead.com/al_v2.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(AL, s) })(); </script> <noscript><img src='http://tr.apsislead.com/?id=75806460c0' style='border:0;display:none;'></noscript> <!-- End Tracking code --> <script type="text/javascript"> var psSite = "75806460c0"; (function() { var AL = document.createElement('script'); AL.type = 'text/javascript'; AL.async = true; AL.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + "tr.apsislead.com/al_v2.js"; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(AL, s) })(); </script> <noscript><img src="http://tr.apsislead.com/?id=75806460c0" style="border:0;display:none;"></noscript>